“-Re” House no.1: The Design (3/3)

If I would have free reign over this piece of land and its design, this is what i would do:

• I would create a nice intimate garden at the end of the plot allowing in this way the preservation of the back door and the addition of an actual bike shed.
• The south side faces a narrow path between buildings so the windows have to be as small as possible to allow for privacy. Because of this I would make the garden wall as much as possible ot of glass to allow a better connection with the garden and to allow as much light possible inside.
• I would turn the staircase into a main feature of the house and place it beautifully in the center of the space. I would use the space underneath for a bar to add to the kitchen space.
• Through its transparency, the garden glass wall pushes the staircase up front, emphasises its role while in the same time making it lighter and decereasing the psichological space it occupies.
• The landing on the first floor is large enough to allow for either an office space, a library or a reading/relaxation corner.

The aim of the design was to create greater unity and flow of space as well as to make an outdoor space that would not infringe on the interior space but instead add to it.

re-house-1-the-design_zpsadrvq3sj


Click here for part 1 “-Re” House no.1: The Obvious
Click here for part 2 “-Re” House no.1: The Adaptation

Advertisements

2 thoughts on ““-Re” House no.1: The Design (3/3)

  1. Pingback: “-Re” House no.1: The Adaptation – Archi-Re
  2. Pingback: “-Re” House no.1: The Obvious – Archi-Re

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s